Lennokit

Lennokkitoiminta

Vaasan Lentokerhon lennokkijaosto kokoontuu tiistai iltaisin klo 18-20 perinteikkään kulttuuritalo Fannyn (valmistunut v.1887) alakerrassa, osoite Kirkkopuist. 34 ja sisäänkäynti on talon länsipäädyssä (rannan puolella). Lennokkikerho on toiminut näissä kulttuuritalon tiloissa vuoden 1958 alkusyksystä lähtien.

Lennätystoiminta tapahtuu pääosin Vaasan lentokentän lennätyspaikalla, mutta esim. vapaastilentäviä lennokkeja voi lennättää talvella myös jäällä, sekä ihan pienimpiä koneita kasarminkentällä kulttuuritalo Fannyn edustalla. Myös Menkijärven lentokentällä on kerholaisilla lennätystoimintaa kesällä viikonloppuisin ja loma-aikana. Lennätystoiminta tapahtuu kenttäsääntöjen mukaisesti.

Katso osoite linkistä

Kerhossa rakennetaan ja lennätetään kaikentyyppisiä ja -kokoisia lennokkeja. Kaikki uudet ja vanhat, kokeneet ja kokemattomat harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Alkeiskursseja järjestetään tiistai-iltaisin tarpeen mukaan. Kerhoilta on myös torstaisin samaan aikaan.

Sopiva aloitusikä on noin 9-10 vuotta ja harrastuksessa ei ole mitään yläikärajaa.

Lisätietoja puh. 0440-729972 /Juha Koivunen
tai: jyrki.hamalainen(at)netikka.fi

Karttalinkki kerholle

Lennokit lyhyesti

  • ei ikärajoja
  • matala aloituskynnys
  • harrastuksen hinnan ja tavan voi valita itse
  • monipuolinen ja haastava
  • tarjolla laaja kilpailutoiminta
  • ympärivuotinen harraste

Lennokkiharrastus on ilmailun monipuolisempia ja edullisimpia harrastusvaihtoehtoja. Voit harrastaa lajia yksin ja tehdä kaiken itse tai porukassa. Osta, kasaa ja lennätä lennokkia tai miten vaan, vaihtoehtoja löytyy.

Lennokit ovat erityisesti nuorten valloittama harraste ja useat rakentelevat niitä kerhoissa, mutta lennokkeja voi harrastaa koko elämänsä ajan. Tarjolla on runsaasti eri lajeja. On alkeislennokkeja, vapaastilentäviä lennokkeja, sähkö- ja polttomoottorilla lentäviä siima- ja radio-ohjattuja lennokkeja ja helikoptereita ja jopa suihkumoottorilennokkeja.

Voit lennättää rauhallista liidokkia tai olla mukana vauhdikkaassa taistelulennokkien RC AirCombat kisassa. Voit harrastaa yhtä lajia ja erikoistua siihen tai vaikka kaikkia lajeja.

Kaikkiaan Suomessa on kolmekymmentä eri lennokkiluokkaa, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti luokka. Lennokkitoimintaan on helppo lähteä mukaan paikallisen kerhon kautta eikä lennokkitoiminta ole kallista. Voit harrastaa sitä pienellä budjetilla, mutta jos haluat, saat uppoamaan rahaa haluamasi määrän harrastukseen. Kilpailutoiminta on vilkasta ja halutessaan, tai taitojen riittäessä, voi osallistua kilpailuihin aina MM-tasolle asti. Suomessa kilpaillaan noin kahdessakymmenessä eri luokassa.

Uudet kirjoitukset

Vaasan Lentokerho-Vasa Flygklubb rf – Jäsentiedote 1-2023

Hei, 3 huhtikuuta, pidimme Vaasan lentokerhon johtokunnan järjestäytymiskokouksen. Kokouksen agendana oli uusien henkilöiden valitseminen lentokerhon luottamustehtäviin, lentotuntien lisääminen ja vuonna 2024 Vaasassa järjestettävä pääilmailutapahtuma. Johtokunta valitsi keskuudestaan: • Varapuheenjohtajaksi Jyrki Hämäläinen • Rahastonhoitajaksi Samuli Kuusisto • Rahastonhoitajan varajäseneksi Kari Kaunismäki • Sihteeriksi Julius Sahala Toiminnan kannalta olisi tärkeää, että kerhon kalustoa käytettäisiin ja lentotunteja tulisi […]

Posted in Lennokki, Moottorilento, Purjelento | Leave a comment

Vaasan Lentokerho – Vasa Flygklubb ry:n sääntömääräinen vuosikokous kutsu 2023

Toivotamme jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet tervetulleiksi Vaasan Lentokerhon sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Aika: ke 22.3.2023 kello 18.00 Paikka: Restaurant Bacchus – Svenska Klubben Rantakatu 4, 65100 Vaasa Kokouksen avaus Kokouksen toimihenkilöiden valinta Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purku Johtokunta esittää muutosta sääntöihin: Sääntömääräinen vuosikokouksen ajankohta muutetaan pidettäväksi maaliskuun loppuun […]

Posted in Lennokki, Moottorilento, Purjelento, Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Vaasan Lentokerho – Vasa Flygklubb ry:n sääntömääräinen vuosikokous kutsu 2023