Lennokit

Lennokkitoiminta

Vaasan Lentokerhon lennokkijaosto kokoontuu tiistai iltaisin klo 18-20 perinteikkään Nuorisotalon (valmistunut v.1887) alakerrassa, osoite Kirkkopuist. 34 ja sisäänkäynti on talon länsipäädyssä (rannan puolella). Lennokkikerho on toiminut näissä nuorisotalon tiloissa vuoden 1958 alkusyksystä lähtien.

Lennätystoiminta tapahtuu pääosin Vaasan lentokentän lennätyspaikalla, mutta esim. vapaastilentäviä lennokkeja voi lennättää talvella myös jäällä, sekä ihan pienimpiä koneita kasarminkentällä Nuorisotalon edustalla. Myös Menkijärven lentokentällä on kerholaisilla lennätystoimintaa kesällä viikonloppuisin ja loma-aikana.

Katso osoite linkistä

Kerhossa rakennetaan ja lennätetään kaikentyyppisiä ja -kokoisia lennokkeja. Kaikki uudet ja vanhat, kokeneet ja kokemattomat harrastajat ovat tervetulleita mukaan. Alkeiskursseja järjestetään tiistai-iltaisin tarpeen mukaan. Kerhoilta on myös torstaisin samaan aikaan.

Sopiva aloitusikä on noin 9-10 vuotta ja harrastuksessa ei ole mitään yläikärajaa.

Lisätietoja puh. 0440-729972 /Juha Koivunen
tai: jyrki.hamalainen(at)netikka.fi

Karttalinkki kerholle

Lennokit lyhyesti

  • ei ikärajoja
  • matala aloituskynnys
  • harrastuksen hinnan ja tavan voi valita itse
  • monipuolinen ja haastava
  • tarjolla laaja kilpailutoiminta
  • ympärivuotinen harraste

Lennokkiharrastus on ilmailun monipuolisempia ja edullisimpia harrastusvaihtoehtoja. Voit harrastaa lajia yksin ja tehdä kaiken itse tai porukassa. Osta, kasaa ja lennätä lennokkia tai miten vaan, vaihtoehtoja löytyy.

Lennokit ovat erityisesti nuorten valloittama harraste ja useat rakentelevat niitä kerhoissa, mutta lennokkeja voi harrastaa koko elämänsä ajan. Tarjolla on runsaasti eri lajeja. On alkeislennokkeja, vapaastilentäviä lennokkeja, sähkö- ja polttomoottorilla lentäviä siima- ja radio-ohjattuja lennokkeja ja helikoptereita ja jopa suihkumoottorilennokkeja.

Voit lennättää rauhallista liidokkia tai olla mukana vauhdikkaassa taistelulennokkien RC AirCombat kisassa. Voit harrastaa yhtä lajia ja erikoistua siihen tai vaikka kaikkia lajeja.

Kaikkiaan Suomessa on kolmekymmentä eri lennokkiluokkaa, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti luokka. Lennokkitoimintaan on helppo lähteä mukaan paikallisen kerhon kautta eikä lennokkitoiminta ole kallista. Voit harrastaa sitä pienellä budjetilla, mutta jos haluat, saat uppoamaan rahaa haluamasi määrän harrastukseen. Kilpailutoiminta on vilkasta ja halutessaan, tai taitojen riittäessä, voi osallistua kilpailuihin aina MM-tasolle asti. Suomessa kilpaillaan noin kahdessakymmenessä eri luokassa.

Radio-ohjattavien lennokkien aloittelijan opas löytyy esim. Kuopion Lennokkikerhon sivuilta

Uudet kirjoitukset